Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χαρούμενο Χειμερινό Ηλιοστάστιο



Αν και καθυστερημένα, το ιστολόγιο μας σας εύχεται ευτυχισμένο Χειμερινό ηλιοστάσιο και λοιπές γιορτές! Ας μας βρεί η ισημέρια πιο ενεργούς, και πιο πολλούς!

Ο Κανάρις και οι Brandenburger του!



Ο Φον Κανάρις γνωστός ναύαρχος του άξονα, φημολογείται πως ήταν Έλληνας και μακρυνός απόγονος του Κανάρη, έχει μείνει επισήμως στην ιστορία ως Ιταλός. Ο ίδιος όμως πίστευε ότι είχε ελληνική καταγωγή και μάλιστα είχε στο σπίτι του τιμητικά κάδρο του Κανάρη!
Τελικώς ίσως και να ήταν, τα στοιχεία είναι αρκετά και έζησε τη ζωή του ως Έλληνας.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ημέρες Σεβαστιανού Φουλίδη



Στη διαμελισμένη και χαώδη Ελλάδα των συμμοριών, κάποιοι πολέμησαν τον «κατακτητή», κάποιοι μπήκαν στις συμμορίες κιόλας για να το καταφέρουν, κάποιοι αναπάντεχα για να σταματήσουν τις συμμορίες σύμπραξαν με τον «κατακτητή» ως ταγματασφαλίτες, συνεχίζοντας τον φαύλο κύκλο...
Και κάποιοι άλλοι έφυγαν για το ανατολικό μέτωπο αρνούμενοι να παίξουν το παιχνιδάκι αυτό σε μία χαμένη και πολιτικώς καταλελυμένη Ελλάδα.
 

Είναι οι Έλληνες εθελοντές της μεραρχίας Brandenburg και σε άλλα σώματα διάσπαρτα όπως στην Luftwaffe τους οποίους το ιστολόγιο μας θα τιμήσει με αφιέρωμα αυτές τις μέρες του Δεκεμβρίου που ο ταγματάρχης Σεβαστιανός Φουλίδης εκτέλεσε την τελευταία του αποστολή επιτυχώς στο ανατολικό μέτωπο.Το ίδιο θα κάναμε και εμείς εκείνη την περίοδο, γιατι όταν επικρατεί μία Βαβέλ στον λαό σου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φεύγεις και να πολεμάς απο έξω.

Σας ευχαριστούμε ήρωες για τον αγώνα σας