Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πολιτική ομιλία του FERENC SZΆLASI στο Μεγάλο Εργατικό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 1942

FERENC SZΆLASI
Πολιτική ομιλία στο Μεγάλο Εργατικό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου 1942

Καθοδηγητές του εργατικού κινήματος! Αδέλφια!

Ο πόλεμος ανάμεσα σε αντίθετες κοσμοθεωρίες .που θα καθορίσει ένα τελικό αποτέλεσμα δίχως συμβιβασμούς ,θα εγκαθιδρύσει αυτό για το οποίο χύνεται το αίμα της θυσίας και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες: τη τάξη και το πολιτικό καθεστώς της ευρωπαϊκής εθνικοσοσιαλιστικής κοινότητας. Επαναλαμβάνω: τη καινούρια εθνικοσοσιαλιστική τάξη. Και από τη θέση αυτή οφείλω να δηλώσω για μια ακόμη φορά, ότι είμαι εθνικοσοσιαλιστής: είμαι εχθρός κάθε εθνικισμού που στερείται σοσιαλισμού, αλλά είμαι το ίδιο εχθρός κάθε σοσιαλισμού από τον οποίο απουσιάζει ο εθνικισμός.
Και πάνω ακριβώς σ΄αυτή τη ζώσα αρμονία του Εθνικοσοσιαλισμού στηρίζεται όλος ο Ουγγρικός εθνικισμός μας, εκείνος ο Ουγγρικός εθνικισμός που ζούμε και θέλουμε να ριζώσουμε, και θα ριζώσουμε, σ' ολόκληρη τη κοινωνική και πολιτική ζωή του γένους μας.
O Ουγγρικός Εθνικισμός επαγγέλλεται την ζώσα αυτή αρμονία που διαρθρώνει σε ένα σύστημα και μια ιδεολογική και πρακτική τάξη επειδή πιστεύει ότι ο εθνικισμός δίχως σοσιαλισμό αναπόφευκτα εκφυλίζεται σε σωβινισμό - παθολογική και δύσκαμπτη έκφραση του Εθνικισμού- και ότι ο σοσιαλισμός δίχως εθνικισμό εκφυλίζεται αναπόφευκτα σε υλισμό - παθολογική και δύσκαμπτη έκφραση του σοσιαλισμού. Οι συνέπειες αυτών είναι γνωστές από το παρελθόν........


O Ουγγρικός Εθνικοσοσιαλισμός αρνείται την πάλη των τάξεων με το σκεπτικό ότι παρόμοια πάλη, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί, χρησιμεύει αποκλειστικά στην διατήρηση του πλουτοκρατικού κατεστημένου.
Εκεί, όπου κάτω από την μορφή της Δικτατορίας του Προλεταριάτου έχει πραγματοποιήσει τον υποτιθέμενο σκοπό της, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει μία παράλογη και δίχως νόημα πολιτική, οικονομική και κοινωνική τάξι.
Η ταξική πάλη είναι το αποτέλεσμα μιας τεχνιτής αναδιάταξης μέσα από τα ακόλουθα στάδια: συντεχνία, απεργία, καταστροφή των φυσικών κοινωνικών δομών , ακαμψία, απαλλοτρίωση της ιδίας της ύπαρξης, υπονόμευση της αναγκαίας κοινωνικής συμβίωσης, ταξική πάλη.
Ενάντια σ΄αυτή ο Ουγγρικός Εθνικοσοσιαλισμός θέτει σαν ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος και της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής του τάξης την φυσική κοινωνική διάταξη ,η οποία διαρθρώνεται κατά τον ακόλουθο τρόπο.
Ο αγρότης προσφέρει την πρώτη ύλη ' ο εργάτης επεξεργάζεται και κάνει αναλώσιμη την πρώτη ύλη- ο διανοούμενος πραγματοποιεί τον σωστό και κατά τρόπο ορθολογικό διαμοιρασμό της πρώτης ύλης ή οποία στο μεταξύ έχει γίνει αναλώσιμη και επιπλέον συντονίζει την εργασία των δύο πρώτων- η γυναίκα μέσα στα, πλαίσια της οικογενειακής οργάνωσης απολαμβάνει, χάρις στον αγρότη, τον εργάτη και τον διανοούμενο το προϊόν που έχει παραχθεί με τρόπο αρμονικό- ο στρατιώτης εξασφαλίζει και καλείται να υπερασπισθεί την συνέχεια της εργασίας της φυλής και την απολαβή των αγαθών της εργασίας.
Η συνέπεια αυτής της φυσικής κοινωνικής διάταξης δεν μπορεί να είναι άλλη από την αρμονική συνεργασία των κατηγοριών αυτών. Τα αντίστοιχα επαγγέλματα προέρχονται από την αναγκαιότητα του καταμερισμού της εργασίας η οποία εναρμονίζεται από την τάξη. Αυτή η τάξη της εργασίας αποτελεί το σύνολο των φυσικών κοινωνικών στρωμάτων , την ίδια την φιλόπονη και εργατική φυλή.
Η θέληση της εργατικής φυλής καθορίζεται από τις επαγγελματικές τάξεις οι όποιες μέσα στο Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος της εργασίας αποτελούν τους συντελεστές της κρατικής ισχύος. Για τον λόγο αυτό κάθε παραγωγική μονάδα εμφανίζεται μέσα στην ζωή της φυλής σαν ένας δημόσιος συντελεστής αυτής της ισχύος.
Οι επαγγελματικές τάξεις θα νομιμοποιήσουν, θα καθιερώσουν και θα υπερασπισθούν την εργατική δημιουργία της φιλόπονης φυλής. Παρόμοια δημιουργία σημαίνει το πνευματικό σύστημα την ηθική και υλιστική τάξη της φιλεργατικής φυλής με βάση το δικαίωμα της εργασίας, της τάξεως της εργασίας, της ηθικής της εργασίας και της ωραιότητας της εργασίας.
Η λειτουργία της Φυλής, ή λειτουργία της κοινότητος προστατεύει συνεπώς τα ατομικά συμφέροντα όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Δίχως αυτές θα αλληλοσυγκρούονταν και θα κατέστρεφαν δια μέσου της στείρας ταξικής πάλης όλες τις συμπαγείς δυνάμεις και μαζί μ' αυτές την πνευματική, ηθική και υλιστική ζωή της φιλεργατικής Φυλής.
Η νομιμοποίηση των κοινών συμφερόντων και η τοποθέτησή τους υπεράνω των ατομικών είναι συμφέρουσα, σωστή και αποδεκτή μόνον κάτω από αυτήν την άποψη και έννοια.
Ο Ουγγρικός Εθνικοσοσιαλισμός εξασφαλίζει την ζωντανή αρμονία του κοινού συμφέροντος συνδυάζοντας τις νόμιμες απαιτήσεις του ατομικού συμφέροντος με εκείνες της υποχρεωτικής προσφοράς προς το συλλογικό.
Τα πλουτοκρατικά συστήματα ελπίζουν στην αλληλοεξόντωση του Εθνικοσιαλισμού και του Μαρξισμού ώστε η ανθρωπότητα - δηλαδή ο πλουτοκρατικός κόσμος του κέρδους - να απελευθερωθεί απ' αυτή την διπλή πολιορκία.................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.