Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο μύθος του "ρατσισμού"

http://www.lexicon.gr/images/lex_NEG_small.jpg
Μία γρήγορη ματιά στο λεξικό του Μπαμπινιώτη για την έννοια της λέξης "ρατσισμός" θα κάνει τον καθένα να καταλάβει ότι η εξήγηση της είναι αβάσιμη και προκαλεί δικαιολογημένα υποψίες για την ανυπαρξία αυτής της λέξης στο παρελθόν.
Ρατσισμός, η εφεύρεση του 21ου αιώνα λοιπόν για όσους δεν ξέρουν ! , διότι πιο πρίν καμία αναφορά δεν υπάρχει σε αυτήν τη λέξη ουδέποτε. Είναι η συνέχεια της λέξης "ανεκτικότητα" που εφευρέθηκε και αυτής η σωτήρια έννοια (για κάποιους) μετά τον μεσαίωνα.

Βέβαια η λέξη ανεκτικότητα προυπήρχε αλλά κατα την διάρκεια εκείνης της περιόδου έγινε λέξη κλειδί για να ανοίξει μια νέα εποχή "ανεκτικότητας" μέχρι τη σημερινή εποχή υπερβολικά παρατραβηγμένης ανεκτικότητας που αγγίζει τα όρια της αδικίας.

Στον Μεσαίωνα και τη σκοτεινή εποχή (εκεί κι αν δεν υπήρχε ανεκτικότητα) οι διαμάχες και οι αψιμαχίες με ομάδες που είχαν διαφορετικές αντιλήψεις και διαφορετικό πολιτισμό ήταν καθημερινή ρουτίνα, και πόσο μάλλον τον φυλετικό και τοπικιστικό παράγοντα. Υπήρχε λοιπόν και ο μεγάλος θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών, που όπως καταλαβαίνουμε δινόταν με βίαιες μάχες. Ύστερα απο χρόνια σταυροφοριών και σταυροφοριών στην Ασία και όχι μόνο, εκτελέσεις αιρετικών και εμφύλιους, αποσχίσεις εκκλησιών, είχαμε την "κατάπαυση του πυρός" χάρη στην "ανεκτικότητα". Δικαίως βέβαια αλλά έτσι ξεκίνησε !

Ύστερα απο τον β' παγκόσμιο πόλεμο εφευρέθηκε λοιπόν και ο "αντισημιτισμός", φυσικά για "αντιελληνισμό" ή κάτι άλλο που να βλάπτει άλλη εθνικοθρησκευτική ομάδα ούτε κουβέντα ! μιας και οι σιωνιστές κράτησαν τα πόστα τους, χάρη στη νίκη των συμμάχων και των παιδιών τους των κομμουνιστών, έκαναν κουμάντο και έλεγχαν τη δικαιοσύνη επιλεκτικά !

Και φτάνουμε σήμερα όπου ο ''ρατσισμός" είναι βρισιά και κανείς δεν θα'θέλε να τον αποκαλούν έτσι! Χωρίς βέβαια ο ίδιος να ξέρει ότι αυτή η λέξη και αυτή η ιδιότητα δεν υπάρχει και όντως Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ που δεν μας έφτιαξε όλους ίσους και όμοιους !

Ομορφιά σημαίνει διαφορετικότητα και ότι πιο σπάνιο αξίζει πιο πολύ!...Και τί είναι πιο σπάνιο στο ανθρώπινο είδος ;...Ο δυνατός, ο έξυπνος, ο όμορφος ;...Ο πιο διαφορετικός είναι ! Αυτός που διαφέρει και θέλει να διαφέρει !

Η σημερινή "ανεκτικότητα" είναι καταδικαστέα, κατά την κρίση μου, όσο ήταν και η βαρβαρότητα στο παρελθόν, η λύση βρίσκεται στο ενδιάμεσο και κατα καιρούς χρειάζεται ένα απο τα δύο επιλεκτικά...Εσύ ποιό θα διάλεγες σήμερα;...Μάλλον αυτό που νομίζω κι εγώ !

Μέγας Κύρης

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται εδώ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.