Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

"Δεν ζει χωρίς πατρίδα η ψυχή του ανθρώπου" Κωστής Παλαμάς

Από το λυκαυγές της ανθρωπότητας η πατρίδα υπήρξε το λίκνο και η βάση πολιτισμικής δημιουργίας κάθε έθνους και ταυτόχρονα το φυσικό κάστρο και η ασφαλέστερη καταφυγή των λαών από κάθε μορφή κινδύνου. Το κριτήριο του Αίματος μαζί μ’ εκείνο του Εδάφους αποτέλεσαν έναν αδιάσπαστο συσχετισμό παραγόντων που μορφοποιήθηκε στο σχηματισμό του κράτους που εφεξής αποτέλεσε το μεγάλο και κοινό σπίτι των όμαιμων και ομόφυλων πολιτών που αποκαλούμε πατρίδα.

Η Πατρίδα λοιπόν είναι η Εθνική Γη που σμιλεύει αίμα, χώμα και ιστορία, ορθώνοντας τείχη απροσπέλαστα για τη Φυλή με ζωντανές πολεμίστρες τα κορμιά λαού αποφασισμένου να αφήσει γερά έργα στο παρόν και ασφαλείς παρακαταθήκες για το μέλλον. Είναι το καταφύγιο της Φυλετικής Ψυχής κάθε εθνικής κοινότητας. Το χώμα το δικό μας που έχει σημαία στα σπλάχνα και για οικογένεια πολίτες που βροντοφωνάζουν πως αυτή η γη είναι δική τους. Σ’ αυτή φωλιάζουν όνειρα και σκιρτήματα ενός Γένους τρανών Ελλήνων που γυρεύουν τη συνέχεια του λαμπρού παρελθόντος από ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον τρανών Ελλήνων απογόνων.

Δεν ζει χωρίς πατρίδα η ψυχή του ανθρώπου είπε ο μεγάλος εθνικιστής ποιητής μας Κωστής Παλαμάς. Ο ποιητής ολόκληρου του Ελληνικού Γένους που εξέφρασε τους πόθους του λαού μας για αξιοπρέπεια και λευτεριά μα και για μεγαλοσύνη της πατρίδος μας μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές σκλαβιάς. Και είχε απόλυτο δίκιο. Εξέφρασε απόλυτα την Ελληνική Παράδοση στην υπόθεση της Πατρίδος. Ελληνική Παράδοση αποτελεί το πάντρεμα της φυλετικής συνείδησης, της εθνικής καταγωγής και της πολιτισμικής δημιουργίας στη κοινή βιωτή κάτω από την ίδια στερεή στέγη και αγκάλη της Πατρίδος.

Ο Παλαμάς μάλιστα ταύτισε ουσιαστικά και πραγματικά την έννοια του έθνους με την έννοια της πατρίδος λέγοντας πως ο εθνικισμός είναι έμφυτος, εξηγώντας πως ο ίδιος είναι εθνικιστής. Έδωσε καθαρή ελληνική απάντηση στο ορμέφυτο από τα κατάβαθα γαλανόλευκης ψυχής για την πηγαία αγάπη του προς το Έθνος και την Πατρίδα ως την ενιαία και αδιαίρετη φύση του Ελληνισμού. Διότι η Πατρίδα είναι το πατρικό σπίτι κάθε Έλληνα που οφείλει να φροντίζει τα παιδιά του Ελληνικού Έθνους ολούθε στην οικουμένη μέσα από την ευρύτητα της ελληνικής φυλής. Ελληνική Φυλή που διαπρέπει όπου γης αλλά πάντα γυρίζει ο νους και η δράση της στο πατρικό το σπίτι.

Ελληνίδα η Πατρίδα που μας έδωσαν λοιπόν σπουδαίοι Έλληνες Πατέρες και Έλληνας ο Νόστος που γυρνάει πίσω το λογισμό του Έλληνα και την φυσική παρουσία του εκτός των συνόρων λαού μας. Η πατρίδα είναι επιπλέον η στοργική μητρική αγκάλη και για τους Έλληνες που μοίρα κακή και ταγοί ανάξιοι τους άφησαν στην στυγνή και βάρβαρη κατοχή ασπόνδυλων μισελλήνων. Γιατί στην περίπτωση αυτή έχουμε δύο ορφανές υπάρξεις που πασχίζουν να συνδεθούν με τον ομφάλιο λώρο της Μητέρας Ελλάδος. Αλύτρωτοι Έλληνες και Αλύτρωτες Πατρίδες που γυρεύουν την αποκατάσταση της αλήθειας και της νομοτελειακής πραγματικότητας που λέει πως η αποστολή της Πατρίδος είναι να φέρει στο πλευρό της όλους τους Έλληνες.

Για τον Έλληνα η Πατρίδα είναι αναμφίβολα η Ιερότερη Αξία και ο πολυτιμότερος θησαυρός επί της γης. Το απόλυτο Ιδανικό, αφού για χάρη της Πατρίδος ο λαός μας εγκαταλείπει σπίτι και οικογένεια μα και τα εγκόσμια ακόμη σαν χρειαστεί προκειμένου αυτή να μείνει αμόλυντη από βαρβάρου πόδι.

Η Ελληνική Πατρίδα βρίσκεται σε προτεραιότητα από τους αρχαίους ένδοξους χρόνους για τον Έλληνα και από γονείς και από παιδιά και από την Θεία Πρόνοια. Όχι φυσικά λόγω ασεβείας αφού πάντοτε πριν από κάθε πράξη της καθημερινότητας και κάθε μάχη ζητούσαμε την Θεία Συνδρομή. Αλλά για να τονιστεί η ιερή υποχρέωση κάθε γνήσιου και έντιμου Έλληνα να κρατηθεί όρθια η Πατρίδα, αδέσμευτη και ισχυρή ελέω Θεού. Υπέρ βωμών και εστιών και υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Τι έτι χρεία μαρτύρων περί της αληθείας του υψίστου ζητήματος της Πατρίδος. Οι Μάρτυρες και οι Ήρωες της Φυλής μας βοούν την ιεροπρέπεια του κοινού μας Οίκου όταν κάποιοι άλλοι εκλεκτοί τάχα στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον στοιχίζονται στις γραμμές ανόμων υπανθρώπων κυνηγώντας τον δικό τους κόσμο του χρυσού και της εξουσίας κλέβοντας ψυχές και πατρίδες. Όταν οι Έλληνες δίνουν το αίμα της καρδιάς τους για να κληροδοτήσουν αδούλωτη ελληνική πατρίδα σε ψυχές ατόφια και υπερήφανα ελληνικές. Μια Ζωντανή Ελλάδα για Ζωντανούς και Υπερήφανους Νέους Έλληνες. Αυτή είναι η Πατρίδα που θα αναστηλώσει ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.