Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

CORNELIU ZELEA CONDREANU : Ο Λεγεωνάριος και ο πολιτικάντης .



Ο Λεγεωνάριος και ο πολιτικάντης -ο κομματάνθρωπος – βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετες
θέσεις. Ο άνθρωπος των Κομμάτων καταστρέφει την Ρουμανία .Εναντίον του προτάσσει το στήθος του ο Λεγεωνάριος. Όταν ο άνθρωπος των Κομμάτων , ο πολιτικάντης , της πόλης ή του χωριού μπαίνει σε ένα κόμμα, το πρώτο ερώτημα που κάνει δεν είναι άλλο από το «Τι θα κερδίσω εδώ…;. Τι όφελος θα έχω;
» Αυτός είναι ο λόγος που οι πολιτικάντηδες κερδίζουν ενώ η χώρα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Όταν ο Λεγεωνάριος μπαίνει στην Λεγεώνα λέγει : «Δεν θέλω τίποτα για μένα». Το μόνο που σκέφτεται είναι : «Τι μπορώ να δώσω , τι θυσία μπορώ εγώ να προσφέρω για την πατρίδα μου.;». Ο Λεγεωνάριος λέγει : οι πρόγονοι υπέφεραν χίλια ολόκληρα χρόνια και πέθαναν με την σκέψη στραμμένη σ’ αυτή την γη. Για χίλια χρόνια την λαχταρούσαμε και την ονειρευόμασταν. Σήμερα που ο Θεός μας την έδωσε ολόκληρη αντί να πέσουμε στα γόνατα μπροστά της, αντί να την προσκυνήσουμε σαν να πρόκειται για άγια εικόνα εμείς την λεηλατούμε, την απογυμνώνουμε. Μπροστά σ΄αυτή , ο λεγεωνάριος παρουσιάζεται όχι με τα δικαιώματα του πολίτη αλλά με την ευθύνη του ιερού χρέους. Οι βλέψεις του πολιτικάντη επικεντρώνονται στην συσσώρευση αγαθών' οι δικές μας σκοπεύουν στη δημιουργία μιας ανθηρής και ισχυρής πατρίδας. Για χάρη της θα δουλέψουμε και θα δημιουργήσουμε. Για χάρη της θα μετατρέψουμε κάθε Ρουμάνο σε ήρωα , έτοιμο να δώσει την μάχη , έτοιμο να υποστεί την θυσία , έτοιμο για την δοκιμασία του θανάτου. (Βλέπε Pentru Legionari). ..... «Όποιος ξέρει να πεθαίνει δεν πρόκειται ποτέ να γίνει σκλάβος.». Σενέκας.( Σημείο 64)

Το αίσθημα της αξιοπρέπειας

Έχουμε πια κουραστεί από το έλλειμμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αν δεν δώσεις φιλοδώρημα ,αν δεν πληρώσεις δεν σε γράφουν στο κόμμα. Αν δεν πληρώσεις τα πιστοποιητικά σαπίζουν στα γραφεία του Δημαρχείου .Αν δεν δώσεις ένα φιλοδώρημα , δεν μπορείς να μπεις σε Υπουργείο. Αν δεν δώσεις ένα φιλοδώρημα δεν μπορείς να εξασκήσεις τα δικαιώματά σου. Το φιλοδώρημα, το φακελάκι και η εξαπάτηση έχουν καταστρέψει την ηθική υγεία του ρουμανικού λαού. Ο λεγεωνάριος θα προσπαθήσει να εξαλείψει τις συνήθειες αυτές και να αναγεννήσει το νόημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας . Δεν πρόκειται να δώσει τίποτα και σε κανένα , δεν θα υποσχεθεί τίποτα σε κανένα και όταν θα προσφέρει σε κάποιο κάποια υπηρεσία δεν πρόκειται να εξευτελιστεί δεχόμενος φιλοδωρήματα αλλά αντίθετα θα αρπάξει από τον λαιμό αυτόν που θα το επιχειρήσει.(Σημείο 52).


Πράκτορες προβοκάτορες.


Μέσα στις οργανώσεις τρυπώνουν διάφοροι κατάσκοποι . Μερικοί είναι πράκτορες της αστυνομίας .Διευκολύνετε την είσοδό τους για να τους αποδείξετε ότι δεν έχετε μυστικά από αυτούς. Αν όμως μεταξύ των Λεγεωνάριων επισημανθεί κάποιος που πωλείται για το χρήμα και γίνεται προδότης της Λεγεώνας αυτός θα τιμωρηθεί: σήμερα, αύριο, σε ένα ή σε δύο χρόνια. Η μεγαλύτερη ατιμία για την οργάνωση μας είναι να ανακαλύψουμε ανάμεσά μας κατασκόπους. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που παρουσιάζονται σαν Λεγεωνάριοι και περιφέρονται σε διάφορες οργανώσεις με πρόθεση να κλέψουν, που ζητούν και συγκεντρώνουν χρήματα. Μερικοί από αυτούς κατορθώνουν να αποσπάσουν συστατική επιστολή ή ταυτότητα μέλους. Ερευνάτε για παρόμοια άτομα. Παραδώστε τους στην αστυνομία. Την τελευταία στιγμή ανακαλύπτω ότι ένας πράκτορας που δεν γνωρίζει πλέον τι άλλες πληροφορίες να δώσει σχετικά με την Λεγεώνα πληροφόρησε την Δημόσια Ασφάλεια ότι οι Λεγεωνάριοι σχεδιάζουν δολοφονίες διαφόρων Επάρχων. Ένας άλλος επινόησε ένα μυστικό κώδικα με τον οποίο καταδεικνύονταν οι Σύνδεσμοι της Πρωτεύουσας. Δεν χρειαζόμαστε κώδικες . Αυτή είναι μια άθλια επινόηση. Ας κάνει έρευνες όσες θέλει ολόκληρη η αστυνομία.. ‘Οτι έχουμε να πούμε το λέμε καταπρόσωπο και δυνατά .Αν ακούσετε διαδόσεις του είδους ή διαβάσετε σε έντυπα ιουδαϊκά δημοσιεύματα σαν αυτά στα Adevarul[2], Dimineatza[3] και Lupta [4] , να γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή ότι όλα είναι συκοφαντίες , και για τον λόγο αυτό θα απευθυνθούμε στην αστυνομία. (Σημείο 79.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.