Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

CORNELIU ZELEA CONDREANU: ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Λεγεωνάριοι,
Οι πολυλογάδες των παλαιών κομμάτων περιδιαβαίνουν για μια ακόμη φορά στα χωριά , ζητούν την βοήθειά σας, για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Κάτω από τη διακυβέρνησή τους ο Ρουμανισμός παντού, έχει πέσει στα γόνατα μπροστά στον ξένο που έχει κάνει την εμφάνισή του, εδώ και λίγο καιρό.
Τα μεγάλα συμφέροντα του παραμερίζονται .
Ο κόσμος των πολιτικάντιδων βλέπει μόνο κομματικά συμφέροντα και για χάρη τους θυσιάζει κάθε ημέρα και κάθε ώρα, το ίδιο μας το μέλλον, σαν γένος. Τα δασωμένα βουνά πέφτουν ,πέφτουν στα χέρια αυτών που εμφανίστηκαν τώρα τελευταία.
Κλαίνε οι καρδιές των Motzi και των κατοίκων του Maramures, ξεχασμένοι από όλους. Οι εγκαταλειμμένοι Ρουμάνοι εργάτες πυκνώνουν τις γραμμές των εβραίων κομμουνιστών Παρατημένο στη τύχη του το ρουμανικό εμπόριο , δίχως προστασία , γονατίζει μπροστά στον άνισο αγώνα ενάντια στο ξένο. Στις γραμμές του ένδοξου στρατού μας διεισδύει όλο και βαθύτερα το διαλυτικό και διαβρωτικό για τις συνειδήσεις μικρόβιο .Δύσκολες ώρες προβλέπονται στο μέλλον.
Όταν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη μεγάλη παγκόσμια δοκιμασία ποιος θα βρεθεί να υπερασπίσει την γη της χώρας αυτής και την τιμή της σημαίας μας; Ο Ρουμάνος χωρικός πουλά το προϊόν του λιγότερο από όσο κοστίζει. Οι εμπορομεσίτες έχουν πολλαπλασιαστεί και μας πνίγουν . Τα καφενεία είναι γεμάτα από τοκογλύφους και ενδιάμεσους. Πλουτίζουν σε βάρος αυτών που εργάζονται . Ο λαός έχει απογυμνωθεί . Ο Ρουμάνος πελαγωμένος στα χρέη του έγινε ο σύγχρονος σκλάβος του Εβραίου τραπεζίτη .Η χώρα μοιρασμένη στα δύο με το ένα κομμάτι της να καταπίνει το άλλο , καταρρέει μπροστά στα μάτια μας . Επί κεφαλής των παλαιών κομμάτων δεν υπάρχουν σταθεροί και αποφασισμένοι άνθρωποι και αυτοί που υπάρχουν δεν διαθέτουν ίχνος από εθνικιστική διάθεση και είναι παντελώς αδιάφοροι για το ρουμανικό στοιχείο που εδώ και πολλούς αιώνες κουβαλά στη ράχη του την ζωή της χώρας.
Λεγεωνάριοι
Μπροστά στην κατάσταση αυτή και πριν οι καταδικασμένοι στις συνεδήσεις μας πολιτικάντηδες προλάβουν να πάρουν ανάσα, τραβήξαμε το σπαθί υψώνοντας την σημαία της νέας εποχής. Διάχυτη είναι η αίσθηση , όλο και εντονότερη, για την ανάγκη υιοθέτησης άλλων αρχών της ηθικής και πολιτικής ζωής. Η απελευθέρωση της χώρας από τους πολιτικάντηδες είναι απαίτηση των καιρών . Στην θέση των παλαιών κομμάτων γίνεται αισθητή η ανάγκη για ανανέωση . Στην θέση των κομμάτων έτοιμα πάντα να λυγίσουν την μέση μπροστά στον ξένο , υπάρχει ανάγκη για μια πολιτική εθνικής αυτονομίας και ενισχύσεως του Ρουμανισμού. Πείτε σε εκείνους που έρχονται πάλι να σας πάρουν από το χέρι ότι τέλειωσαν τα ψέματα." Όλοι αυτοί οι πολυλογάδες μπορούν και να εξαφανιστούν ". Από τώρα και μετά μια και μόνη φωνή οφείλετε να ακούτε μυστική και μυστηριακή όπως του Θεού: την έκκληση της γης των πατέρων. Αυτή την φωνή πρέπει να την ακούν όλοι γύρω σας. Υπακούστε την ολόψυχα.! Ρουμάνοι .
Όταν η φωνή σας και η θέλησή σας θα κάνουν πραγματικότητα τη νίκη , η Ρουμανία θα αναγεννηθεί . Θα ξανανθίσει . Τα παιδιά σας θα ξαναγίνουν όμορφα και δυνατά σαν τις παιώνιες, (ιδιαίτερα όμορφα αγριολούλουδα.) Ο ξένος θα την σέβεται. Ο εχθρός θα την φοβάται..
Στρατιώτες της Λεγεώνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ! Από την στιγμή που ο Θεός σας επέλεξε να οικοδομήσετε αυτή την καινούργια Ρουμανία από τον Δνείστερο μέχρι τον Tiσα και το γένος περιμένει να σας υποδεχθεί με ατελείωτα χειροκροτήματα, βγάλτε από τα ατσαλένια στήθη σας την δική μας κραυγή μάχης και νίκης : Ζήτω η Ρουμανική Ρουμανία ! Ζήτω η Λεγεώνα.!

Corneliu Zelea Codreanu, Αρχηγός της Λεγεώνας. (ΣΗΜΕΙΟ 89)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.