Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αγχιβασίην.






" Όπως ακριβώς περιγράφει ο τίτλος του , το παρόν ιστολόγιο, αποτελεί ένα τετράδιο σκέψεων και προσεγγίσεων των βασικών Kοσμικών /Συμπαντικών και Θεϊκών Αρχών της Ελληνικής και Αρίας κοσμοαντιλήψεως και Αυθεντικής Αρίας Εσωτερικότητος και Πνευματικότητος.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας, είναι η συμβολή μας στον αγώνα μια αληθινή Επανάσταση βασισμένη στην Επανελλήνιση των Ελλήνων και στην αναζωπύρωση του Ελληνικού και Αρίου πνεύματος στην Ευρώπη.

Θα δημοσιεύονται κείμενα με κατάλληλη σειρά, η οποία θα βοηθά την κατανόηση του αναγνώστη στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε και να αναδείξουμε αυτές τις Αρχές και Αξίες.

Θα αναδείξουμε την προσέγγιση αυτών των Αρχών και Αξιών μέσα από την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, με αναφορές στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία και παράδοση, αλλά και τις αντιστοιχίσεις και συμμετρίες τους στις ρίζες άλλων Αρίων θρησκειών, όπως η Νορδική Παράδοση και Θρησκευτικότητα, ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός ο Ζωροαστρισμός κλπ, που στην πραγματικότητα αποτέλεσαν διαφορετικές κοινωνικές και θρησκευτικές εκφράσεις της ίδιας ακριβώς ενιαίας Κοσμοαντιλήψεως, που μεταδόθηκε σε όλη την Ευρώπη και την Ινδία από μια κοινή Φυλή και Κοιτίδα. Τον Άριο άνθρωπο και τον Άριο πολιτισμό.

Θα αναδείξουμε επίσης το πως στοιχεία αυτής της Κοσμοαντιλήψεως πέρασαν και σε άλλες ετερογενούς προελεύσεως θρησκείες, είτε αυτούσια είτε διαστρεβλωμένα (όπως π.χ. στον Χριστιανισμό.) Θα αναδείξουμε δηλαδή τα στοιχεία τα οποία είχε δανειστεί από την Αρία παράδοση και είχε ενσωματώσει ο πρώιμος Χριστιανισμός, και θα τα διαχωρίσουμε από τις ξένες προς την Αρία παράδοση Ιουδαϊκές στρεβλώσεις τους που ο πρώιμος Χριστιανισμός ενσωμάτωσε , παίρνοντάς τα από τον Ιουδαϊσμό και από Μεσανατολικές θρησκείες και παραδόσεις. Θα μελετήσουμε και ιστορικά τον Χριστιανισμό και παρότι από την γέννεσή του δεν ήταν παρά μια Ιουδαϊκή αίρεση της Γαλιλαίας έντονα επηρεασμένη από όλα τα άλλα θρησκευτικά ρεύματα της εποχής και της περιοχής, θα διαχωρίσουμε αυτόν τον πρώιμο Χριστιανισμό καθώς και διάφορες Εσωτερικές προσεγγίσεις του, από το Ιουδαιοχριστιανικό πνευματικό τερατούργημα που ήλθε τελικώς και επικράτησε στην Ευρώπη, μέσω του Παύλου -Σαούλ. Ο Ιουδαιοχριστιανισμός επέδρασε πολύ αρνητικά σε βάρος του Ελληνικού και Αρίου Ευρωπαϊκού πολιτισμού, δίχως όμως να καταφέρει να τον εξαφανίσει. Μορφές του Αρίου πολιτισμού διασώθηκαν και εκφράστηκαν και μέσα στην Μεσαιωνική εποχή και κάποιες φορές εμφανίστηκαν ακόμα και με Χριστιανικό μανδύα (π.χ. Ιπποτικό πνεύμα, Σταυροφορίες κλπ).

Σε ότι αφορά τον "διαφωτισμό", θα αναδείξουμε ότι αυτό που τελικά έπραξε, είναι όχι την επαναφορά του "αρχαιοελληνικού" πνεύματος στην Ευρώπη όπως ισχυρίζονταν, αλλά αντίθετα αποτέλεσε μετεξέλιξη του Ιουδαιοχριστιανισμού που ώθησε στη παραπέρα αποπνευματοποίηση και υλιστική μετάλλαξη της Ευρώπης, στην περαιτέρω ισοπέδωση και αντιστροφή των αξιών. Απόγονοι αυτού του "Διαφωτισμού", αποτελούν σήμερα τόσο διάφορα υλιστικά πολιτικά ρεύματα όπως ο νεοφιλελευθερισμός και ο μαρξισμός, ολόκληρη η αστική ψευδοφιλοσοφία της εποχής της νεωτερικότητος, πολλές και διάφορες "νεοεποχίτικες" ψευδοεσωτερικές προσεγγίσεις "σχολές" και "μυστικές εταιρείες" κλπ.

Σε ότι αφορά το καθεαυτό θέμα του ιστολογίου δηλαδή την ανάδειξη των βασικών κοσμικών /συμπαντικών Αρχών της Ελληνικής και Αρίας κοσμοαντιλήψεως και Αυθεντικής Αρίας Εσωτερικότητος και Πνευματικότητος, ενώ υπάρχει πλούσιο υλικό που προέρχεται τόσο από παλαιά αυθεντικά κείμενα και πηγές , όσο και από νεότερους έως και σύγχρονους μελετητές αλλά και εσωτεριστές, η γνώση αυτή παραμένει εντελώς άγνωστη, ακόμη και για τους περισσότερους από που εμφανίζονται ως "σχετικοί που ασχολούνται με αυτήν". Αυτοί οι "σχετικοί" , είναι αυτοί που κυρίως κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά, καθώς προβάλλουν μια εντελώς διαστρεβλωμένη και απογυμνωμένη από κάθε Αυθεντική Αλήθεια και κάθε Αυθεντική Θεϊκή Κοσμική Ουσία , εκχυδαϊσμένη εικόνα αυτής της Κοσμοαντιλήψεως. Τέτοιοι είναι και οι εξής:

-Διάφορες "νεοεποχίτικες" ψευδομηυτικές σχολές που εμφανίζονται ως "μυστικές εταιρείες" ως "μυστικά τάγματα" κλπ όπως κάποιοι ελευθεροτέκτονες κλπ. Αυτοί έχουν αντικαταστήσει των πυρήνα και τον Άξονα αυτών των ιδεών με αρχές από την Ιουδαϊκή αντίληψη και παράδοση, και μιλώντας για "εσωτερισμό" ή για "Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα", "Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία" κλπ δεν μιλούν για τίποτε άλλο από έναν κεκαλυμμένο αντιάριο Ιουδαϊσμό, στον οποίον και μυούν σταδιακά διάφορους αδαείς , τους οποίους και προσεγγίζουν αρχικώς υπό την μάσκα "Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων". Αυτή η "νεοεποχίτικη" προσέγγιση που ισχυρίζεται ότι θα αλλάξει "επαναστατικά" τον κόσμο, στην πραγματικότητα η "επανάσταση" που κάνει , είναι η παραπέρα ανάπτυξη της σήψεως και της παρακμής την οποία βιώνουμε καθημερινά. Δηλαδή ένα παγκόσμιο Σιωνιστικό οικοδόμημα, αποκομμένο από κάθε Κοσμική Αλήθεια και με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές της σήψεως και της παρακμής του, να προσφεύγουν ως "τέκτονες" του Οικοδομήματος του Εβραϊκού Νέου Ναού του Σολομώντος, στον οποίον και μετατρέπουν ολόκληρη την κατοικούμενη Γη, σε διάφορες σκοταδιστικές Ιουδαιοκρατούμενες "στοές" που εμφανίζονται και ως "μυστικές εταιρείες" που "προσεγγίζουν κάποια απόκρυφη γνώση για μυημένους". Αυτές οι εταιρείες της ψευδομυήσεως, η μόνη γνώση την οποίαν και κατέχουν, είναι η γνώση του Σιωνιστικού Σκότους. Έχουν διαστρέψει πλήρως την Αρία προσέγγιση του Εσωτερικού Φωτός, και έχουν κόψει και ράψει τα κείμενα των παραδόσεων των λαών της Γης, στα μέτρα της Σιωνιστικής παγκοσμιοποιήσεως και με αυτήν την στρεβλή εικόνα τα παρουσιάζουν.


Βεβαίως η Κοσμική Αλήθεια είναι Μια και μπορεί να εκφραστεί με πολλαπλές μορφές. Στον Άριο πολιτισμό δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στην Ενότητα και την Πολλαπλότητα, αντίθετα η μια αποτελεί διαφορετική έκφραση της άλλης. Έτσι π.χ. ο Ένας Θεός (για τον οποίον π.χ. μιλούν τα κείμενα του Πλάτωνος και των νεοπλατωνικών), εκφράζεται ταυτόχρονα με πολλαπλές μορφές (π.χ. Αρχαίο Ελληνικό πάνθεον).

Και βεβαίως και όλες οι φυλές και λαοί της Γης, είτε Λευκοί, είτε Νέγροι, είτε Ασιάτες , είτε Ινδιάνοι, είτε Εσκιμώοι είτε και Εβραίοι, έχουν κάνει την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν αυτήν την Μια κοσμική Αλήθεια, την Θεϊκή Αλήθεια και έχουν ανακαλύψει στις παραδόσεις τους κάποια στοιχεία της. Όμως το γεγονός είναι ότι η Φυλή που κατάφερε να την προσεγγίσει καλύτερα και να την μετατρέψει σε βίωμα και σε Ζωντανό Πολιτισμό είναι η Φυλή των Αρίων και αυτό το πέτυχε σε βαθμό πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε άλλη Φυλή. Γι αυτό η Φυλή των Αρίων, από την ίδια την Θεϊκή Φυσική κατασκευή της, είναι η Φυλή του Φωτός. Και η Ελληνικότητα , όπως εκφράστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, είναι μια από τις λαμπρότερες εκφράσεις του πολιτισμού αυτής της Φυλής.

Ο Ιουδαϊσμός βεβαίως κατάφερε επίσης να προσεγγίσει στοιχεία από αυτήν την Κοσμική Αλήθεια, όμως αυτό που τελικά πέτυχε, είναι το Ιερατείο του να την διέστρεψει και διέδωσαν την διαστροφή της σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από την Σιωνιστική ιδέα.

-Η προσπάθεια κάποιων Ιουδαιοχριστιανών να εμφανιστούν ως "συνεχιστές του Ελληνικού πολιτισμού" διαστρευλώνοντας αρχαία ελληνικά κείμενα, κυρίως των Πλατωνικών και νεοπλατωνικών φιλοσόφων, τους οποίους και εμφανίζουν ως ...προπάτορες του Ιουδαιοχριστιανισμού. Αυτή η προσπάθεια εμφανίζεται και στον Ελληνικό υποτιθέμενο "εθνικιστικό" "χώρο" με τον τίτλο "Ελληνορθοδοξία". Ο τίτλος είναι γελοίος, καθώς ο Ιουδαιοχριστιανισμός αποτελεί άρνηση της Εληνικότητος και Αριανικότητος.

-Η εμφάνιση κάποιων "δωδεκαθεϊστών" που παρουσιάζουν την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία αποκομμένη από κάθε Ουσία, αποκομμένη από τον ίδιο της τον Κεντρικό Άξονα, ως μια απλή τελετουργική λατρεία, ή ως μια στείρα άρνηση του Ιουδαιοχριστιανισμού, δίχως να προβάλλουν καμιά από τις Ελληνικές αξίες, καθώς δεν τις κατανοούν. Παράλληλα τα ρεύματα αυτά, προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελληνική Θρησκεία ως ξένη με τις άλλες εκφράσεις της Αρίας Θρησκευτικότητος και Κοσμοαντιλήψεως που εμφανίστηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Ινδία, αλλά και που πέρασαν στον Βουδισμό, στον Ζωροαστρισμό και επηράεσαν ακόμη και τον Σιντοϊσμό και τελικά αποκομμένη από κάθε κοσμικό , συμπαντικό και πραγματικά Θεϊκό στοιχείο.

Έγραφε ο Ηράκλειτος για παρόμοιες περιπτώσεις στην Aρχαία Eλλάδα:

"καθαίρονται δ᾽ ἄλλως αἵματι μιαινόμενοι οἷον εἴ τις εἰς πηλὸν ἐμβὰς πηλῷ ἀπονίζοντο. μαίνεσθαι δ᾽ ἂν δοκοίη, εἴ τίς μιν ἀνθρώπων ἐπιφράσαιτο οὕτω ποιέοντα. καὶ τοῖς ἀγάλμασι δὲ τουτέοισιν εὔχονται, ὁκοῖον εἴ τις δόμοισι λεσχηνεύοιτο, οὔ τι γινώσκων θεοὺς οὔδ᾽ ἥρωας οἵτινές εἰσιν.
"

Ζητούν να εξαγνιστούν με καθαρμούς και μιαίνονται με άλλο αίμα (των αιματηρών θυσιών), σαν κάποιον που μπήκε στη λάσπη και προσπαθεί μετά να ξεπλυθεί με λάσπη. Τρελό θα τον νόμιζε όποιος θα τον έβλεπε να κάνει αυτή την πράξη. Και προσεύχονται σ'αυτά τ' αγάλματα, πράγμα που ισοδυναμεί με το να θέλει κανείς να μιλήσει στους τοίχους, χωρίς να ξέρει καθόλου τι είναι στην ουσία τους οι θεοί και οι ήρωες.


-Σημαντική συμβολή στην διαστρέβλωση όλων αυτών είναι κάθε λογής "φιλόλογοι" αλλά και ψευδοφιλόσοφοι που όμως ουδεμιά σχέση και κατανόηση δεν έχουν ούτε για τον Ελληνικό πολιτισμό, ούτε για την έννοια του Ηρακλείτειου "Λόγου". Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατον να βρει κανείς στο εμπόριο αποδόσεις στην υποτιθέμενη "νεοελληνική" των αρχαιοελληνικών κειμένων δίχως σοβαρότατα λάθη και ανοησίες, ενώ επίσης οι περισσότερες "αναλύσεις" τέτοιων κειμένων που επίσης κυκλοφορούν στο εμπόριο και ακόμη διδάσκονται και σε σχολεία και σε πανεπιστήμια, αποτελούν δείγματα γραφής της απολύτου διαστροφής και ασχετοσύνης, που συνήθως γίνεται απλώς ως εμφάνιση "ακαδημαϊκού έργου" από κρατικοδίαιτους άσχετους, ενώ κάποιες φορές η διαστρέβλωση δεν είναι προίόν ασχετοσύνης, αλλά απόλυτα σκόπιμη και μελετημένη, ωστε το συμπέρασμα του αναγνώστη να συμβαδίζει με τις θρησκευτικές, πολιτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις του "αναλυτή" ή "μεταφραστή" ή "μελετητή", που είναι στην ρίζα τους τελείως ξένες με την Άρια και Ελληνική παράδοση και πολιτισμό.

-Συστηματική διαστρέβλωση κάνουν και διάφοροι υλιστές , αρκετοί εμφανιζόμενοι ως "επιστήμονες", που παρουσιάζουν έργα φιλοσόφων όπως του Ηρακλείτου ή του Εμπεδοκλέους ή του Δημοκρίτου ως "υλιστικά" και "αθεϊστικά", "βάσεις της σύγχρονης επιστήμης που αρνούνται την μεταφυσική", ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για βαθειά θρησκευτικά και μεταφυσικά κείμενα, με μια πολύ βαθύτερη θρησκευτικότητα και ιερότητα και συμπυκνωμένη και ουσιώδη παρουσίαση των εννοιών της ανθρώπινης προσέγγισης του Θεϊκού, από ότι π.χ. τα κείμενα της Καινής Διαθήκης.

-Τέλος , όσοι συνήθως ασχολούνται με αυτά τα θέματα, εμφανίζονται να αγνοούν την Βιωματική και Κοινωνική διάσταση αυτών των αξιών, τόσο σε επίπεδο ατόμων όσο και σε επίπεδο στάσεως ζωής και απόψεων για την οργάνωση της Πολιτείας. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα κάποιος να εμφανίζεται ως θαυμαστής των ιδεών του Πλάτωνος και ταυτόχρονα να αρνείται να αγωνιστεί για ένα πολιτικό και κοινωνικό όραμα που συμβαδίζει με τις αρχές που περιγράφει ο Πλάτων στα έργα του "Πολιτικός" και "Πολιτεία". Αντίστοιχα δεν μπορεί κάποιος , είτε ως άτομο είτε ως ομάδα, να δηλώνει θαυμαστής του "Αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού" και τα πολιτιστικά και βιωματικά πρότυπα των οποίων είναι φορέας, να είναι εντελώς ξένα από αυτές τις αρχές...


Έτσι, όταν θα αναφερόμαστε σε αυτές τις αρχές, θα δίνουμε κατά καιρούς και διάφορα παραδείγματα διαστρεβλώσεων ή κακοποιήσεών τους από περιπτώσεις όπως τις παραπάνω, ούτως ώστε να γίνεται στον αναγνώστη σαφέστερη η διάκριση μεταξύ του αυθεντικού και κάθε δυσφημιστικής, συκοφαντικής και διαστρεβλωτικής προσπάθειας απομιμήσεως.

Υπενθυμίζουμε ότι θα ήταν εντελώς ανόητο να ισχυριστούμε ότι θα "καλύψουμε αυτά τα θέματα" ή ότι κατέχουμε αυτές τις αλήθειες σε... "μέγιστο βάθος". Η αναζήτηση αυτών των αληθειών είναι δρόμος που δεν έχει τέλος, το βάθος αυτών των θεμάτων είναι απύθμενο. Η ανθρώπινη προσέγγιση αυτών των θεμάτων είναι αέναος δρόμος ζωής, είναι το ίδιο το Νόημα της Ζωής, είναι η ανθρώπινη προσπάθεια για προσέγγιση της πραγματικής έννοιας του Θεϊκού. Είναι δρόμος ταυτόχρονα ατομικός και συλλογικός, είναι ο δρόμος της Φυλής μας , που ξεκινά από τις απαρχές της και χάνεται βαθειά στο μέλλον, για όσο ακόμα θα υπάρχει ο Άριος Άνθρωπος. Γι αυτό και ονομάσαμε το ιστολόγιο απλώς "τετράδιο σκέψεων".

Το υλικό αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση, πάνω στην οποίαν κάποιος στο μέλλον θα μπορούσε να εργαστεί, ώστε συμπληρώνοντας, βελτιώνοντας και διορθώνοντάς την , να οδηγηθεί και στην έκδοση κάποιου βιβλίου , που θα μπορεί να λειτουργήσει ως μια πρώτη Εισαγωγή στην Αυθεντική Αρχαιελληνική και Αρία Πνευματικότητα και Κοσμοαντίληψη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.