Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

395 μ.Χ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το 395 οι εκχριστιανισθέντες Γότθοι του Αλάριχου κινούνται απειλητικά πρός την Κωνσταντινούπολη αναζητώντας δόξα και λάφυρα, αλλά ο πρωθυπουργός και συμβουλάτορας του Αρκαδίου Ρουφίνος τους στρέφει πονηρά προς την Ελλάδα, πληροφορώντας τον Αλάριχο ότι θα βρεί εκεί «πολλά ειδωλολατρικά ιερά με αμύθητα πλούτη». Τους Γότθους στρατιώτες συνοδεύουν φανατικά καλογεροτέλωνια που κατασφάζουν μαζί τους τους Έλληνες Εθνικούς, καταστρέφοντας και λεηλατώντας τις ελληνικές πόλεις και τα ιερά μέχρι και την Σπάρτη. Στην Μακεδονία προκαλούν μεγάλες καταστροφές στο Διόν και κατερχόμενοι μετά με αυτοκρατορική άδεια από τις Θερμοπύλες ορμούν απο την Βοιωτία στην Αττική. Ταυτόχρονα ο Αρκάδιος διατάζει, όχι απλώς την καταστροφή, αλλά την ισοπέδωση («ες έδαφος φέρειν») όλων των Ελληνικών ναών και το υλικό τους να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή άλλων οικοδομημάτων, έτσι ώστε να χαθούν παντελώς τα ίχνη τους.


Φτάνοντας όλοι αυτοί οι βάρβαροι δαίμονες στην Αττική, ισοπεδώνουν το ναό της Δήμητρας και της Περσεφόνης στην Ελευσίνα και θανατώνουν τους πιστούς και τους ιερείς που βρίσκοταν εκεί. Τότε θανατώθηκε και ο τελευταίος ιεροφάντης Ιλάριος, καθώς επίσης και ο τελευταίος Δαδούχος, ο Αθηναίος Λυκομίδης,οι οποίοι αφού βασανίστηκαν φρικτά, κάηκαν ζωντανοί (μετά το θάνατο του Νεστόριου τα Ελευσίνια Μυστήρια είχαν σιγήσει για αρκετό καιρό, αλλά στην συνέχεια οι Έλληνες Εθνικοί, τα είχαν αναβιώσει με ιερείς απο τις Θεσπιές). Στη συνέχεια τα στίφη των βαρβάρων και των ληστών κατευθύνονται στην Πελοπόννησο, αφού η θέα, κατά τον ιστορικό Ζώσιμο, της Προμάχου Αθηνάς και Αχιλλέα στα τείχη των Αθηνών τους έκανε να απομακρυνθούν με φόβο. Στην Πελοπόννησο καταστρέφουν πρώτα την Κόρινθο, μετά το Άργος και τελευταία την Σπάρτη. Μετά ισοπεδώνουν τον ναό του Διός στην Νεμέα, τα Αρκαδικά ιερά της Λυκόσουρας και τα λαμπρά ιερά της Ολυμπίας.

Το 396 ο Αρκάδιος απαγορεύει σε ολόκληρη την Ανατολική Αυτοκρατορία ακόμη και την απλή παρατήρηση "ειδωλολατρικών" τελετών και το 397 εξισώνει την εθνική λατρεία με την προδοσία κατά του κράτους! Οι τελευταίοι Εθνικοί ιερείς και ιεροφάντες καθαιρούνται και φυλακίζονται. Με έναν νέο διάταγμα διατάζει επίσης την ισοπέδωση των εθνικών ναών της Ανατολικής Αυτοκρατορίας που στέκουν ακόμα όρθιοι. Απο την μεριά της η Τέταρτη Εκκλησιαστική Σύνοδος της Καρθαγένης (398 μ.Χ.) απαγορεύει ακόμα και στους επισκόπους την ανάγνωση των βιβλίων των Εθνικών! Αμέτρητα τότε φιλοσοφικά και επιστημονικά βιβλία ρίπτονται στην πυρά.

Μέσα σε όλο αυτό το μίσος και τον κατατρεγμό πώς θα σας φαινόταν το
«δίκαιο» και «σπλαχνικό» διάταγμα του Αρκάδιου που εξουσιοδότησε τις τοπικές αρχές να ξυλοκοπούν τους φανατικούς μοναχούς που επιτίθενται και αποσπούν απο τους στρατιώτες τους συλληφθέντες Εθνικούς απο τους στρατιώτες για να τους λιντσάρουν; Πραγματικοί διάβολοι και ανθρωπόμορφα κτήνοι αυτά τα χριστιανικά καλογεροτελώνια που πίστευαν ότι όσους περισσότερους Εθνικούς και αιρετικούς σκοτώσουν τόσο αρεστότεροι θα είναι στον «Κύριο» και τόσο πιο εύκολα θα σώσουν τις ψυχές τους απο την απώλεια.

Συνεχίζοντας ο Αρκάδιος επιμένει στην ισοπέδωση και των τελευταίων ακόμα Εθνικών ναών που έχουν μείνει όρθιοι, κυρίως στις αγροτικές περιοχές. Ισοπεδώνονται τότε και οι Δελφοί (399). Πυροπολούνται επίσης βιβλιοθήκες και θανατώνονται ιερείς. Το 402 μ.Χ. τα ψυχοσωστικομανή τελώνια της Καρχηδόνας λιντσάρουν Εθνικούς και καταστρέφουν ιερά και αγάλματα, εξασφαλίζοντας μια σίγουρη θέση στον παράδεισο και στην αιώνια ζωή. Ο επίσκοπος
«άγιος» Ιωάννης Πορφύριος (ο αντίποδας του νεοπλατωνικού ομωνύμου φιλοσόφου) οργανώνει ομαδικά πογκρόμ εναντίον των Εθνικών και καταστρέφει τους οκτώ εν ενεργεία ναούς της Γάζας. Η Ε' Σύνοδος της Καρχηδόνας, εκδίδει κανόνα με τον οποίο αφορίζονται, ακόμη και μετά θάνατον, όλοι όσοι δημιούργουν συγγένειες με Εθνικούς ή δεν αποκληρώνουν τους ήδη συγγενείς που παραμένουν Εθνικοί!

Ακολουθεί ο «άγιος» Ιωάννης ο Χρυσόστομος που εξαποστέλλει στίφη ροπαλοφόρων μοναχών να γκρεμίσουν τα είδωλα της Παλαιστίνης (405) και συγκεντρώνει χρήματα για την διάλυση των εθνικών ναών. Είναι υπάτιος για την εκθεμελίωση και πυρπόληση του θαυμαστού ναού της Εφέσιας Αρτέμιδος.

Ο Αρκάδιος διατάζει επίσης, μαζί με τον αδελφό του Ονώριο, την αφαίρεση κάθε γλυπτου διακόσμου απο τα αρχαία μνημεία ή απο τα συντρίμμια των εθνικών ναών και την παράδοση όλων των ιδιωτικών αγαλματιδίων. Στην Κλάμα της σημερινής Αλγερίας η εξέγερση των κατοίκων εξαιτίας των σκληρών διωγμών πνίγεται στο αίμα υπό την εποπτεία του
«αγίου» Αυγουστίνου.

Ο Θεοδόσιος ο Β' που ανεβαίνει στον θρόνο το 408 μ.Χ. καταργεί στην Αθήνα τον Άρειο Πάγο, τον θεσμό των Θεσμοθετών και τα υπόλοιπα Ελληνικά δικαστήρια και στην Σπάρτη όλους τους πολιτειακούς θεσμούς. Καταστρέφεται τότε ολοσχερώς με εμπρησμό ο ναός του Διός στην Ολυμπία, μαζί με το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμά του.

Του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου από το ένθετο "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ"
των εκδόσεων άγνωστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.