Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Για την χθεσινή συγκέντρωση.

Αφορμή για αυτές τις λίγες λέξεις είναι η χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων του Αγ.Παντελεήμονα και των εκπροσώπων άλλων περιοχών με όμοια προβλήματα, καθώς επίσης και των αντιδράσεων των κατοίκων των άνω Λιοσίων.
Η χθεσινή διαμαρτυρία επιβεβαιώνει δύο βασικότατες συνιστώσες την πολυπλοκότατης νεοελληνικής πραγματικότητας.

Η πρώτη αφορά την δημοσιογραφική αλητεία. Την προπαγανδιστική διαδικασία, με την οποία αναπτύσσεται μια κινητική ενάντια στον γηγενή Ελληνικό πληθυσμό από τα ΜΜΕ. Μια ενορχηστρωμένη επίθεση ακόμα και σε βασικά αγαθά όπως η οικιακή ασφάλεια, η ατομική ακεραιότητα ακόμα και ο τρόπος ένδυσης…Τα ΜΜΕ παρουσίασαν την χθεσινή είδηση μέσα από έναν συνδυασμό διαστρεβλωτικών φίλτρων, ψευδών ειδήσεων και με την χρήση φράσεων και εκφράσεων άκρως προσβλητικών, υποτιμητικών και πολιτικά προκατειλημμένων. Ο ηλεκτρονικός και μη τύπος παρουσίασε τους 1000 περίπου κατοίκους , αλλά και εθνικιστές που τους συμπαραστάθηκαν, ως κοπάδι ακροδεξιών ρατσιστών, 200 το πολύ (είπαν) 500 ατόμων…Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις των Ελλήνων ενάντια στους Ρομά , τα επεισόδια που έγιναν και η αγανάκτηση του κόσμου, παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένο γεγονός. Ο πολιτικός κόσμος επιτέθηκε, με αιχμή του δόρατος τους δημοσιογράφους, στους κατοίκους των Αθηνών όμως υπέστη πανωλεθρία.

Η πανωλεθρία του επιβεβαιώνεται από την διαπίστωση μιας άλλης πραγματικότητας και δεύτερης βασικής συνιστώσας. Της δύναμης της συλλογικότητας και της αυτοοργάνωσης των Ελλήνων, οι οποίοι εν τι πράξει είναι μια γροθιά , πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες και διαφορές. Η διαπίστωση της απόδοσης έργου, των πρωτοβουλιών τους, οι οποίες ενισχύονται από πολλές και διαφορετικές εθνικιστικές κινήσεις, αποτελεί για αυτούς πηγή ζωτικότητας, ενέργειας και ελπίδας. Η αυτοοργάνωση τους αυτή και ο κοινοτικός τρόπος δράσης τους αποτελούν για την κυβέρνηση αντίπαλο, με ισχύ πολλαπλάσια από αυτή που ίσως έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά τουλάχιστον ζητήματα μετανάστευσης, ασφάλειας και κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Η κατάσταση αυτή, την οποία ενισχύουν Έλληνες από όλη την Αθήνα συνεχώς, αποτελεί αυτή την στιγμή την πλέον ανερχόμενη κίνηση πολιτών. Μια κίνηση η οποία σε αντίθεση με τις αντίστοιχες αριστερών οργανώσεων, έχει παλμό, ουσία και πάθος, διότι αποτελεί αγνή,απόλυτα δίκαιη, ακομμάτιστη και αντιδραστική δραστηριότητα επιβίωσης. Δεν αποτελεί κύκλο ντόπιων πολιτικοποιημένων πολιτών , με σκοπό την διάδοση της τάδε ή της δείνα πολιτικής θέσεως.Τρανή απόδειξη η προσπάθεια του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, το οποίο πριν από περίπου έναν χρόνο προσπάθησε να αντλήσει ψηφοφόρους, όμως συνάντησε την οργή των πολιτών. Η ανάδειξη τους προβλήματος τους έγινε πραγματικότητα όταν η αυτοοργάνωση έλαβε σάρκα και οστά. Παρά την απουσία πρότερης εμπειρίας σε αντίστοιχες ενέργειες, η πλειοψηφία των κατοίκων δρα με γνώμονα την πραγματικότητα , για αυτό και έχει αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι των περιοχών της Αθήνας διεκδικούν την πόλη του Περικλή έχοντας στο πλευρό τους το δίκιο. Πέρα από την μοναδικότητα αυτή, σε κάθε βήμα τους και ανάγκη, έχουν και όλους τους Έλληνες εθνικιστές.

http://www.autonomesskepseis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.