Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Να πέσει τώρα η κυβέρνηση

Μετά από αυτές τις εκλογές ξεκίνησε μία εκλογική πολυλογία με διάφορες αναλύσεις επί αναλύσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα, την αποχή και την δήθεν επικύρωση των πολιτικών των μεγάλων κομμάτων. Με ποσοστό αποχής όμως που ιστορικά φθάνει το 50% - 60%, η μόνη αλήθεια που προσπαθούν να κουκουλώσουν είναι μία: Το καθεστώς δεν έχει καμία νομιμοποίηση για εξουσία. Ειδικά η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ουσιαστικά μία ισχνή μειοψηφία του 15% και με αυτή την υποστήριξη δεν νομιμοποιείται καμία εξουσία. Τίθεται δηλαδή ξεκάθαρα πλέον θέμα δικτατορίας χωρίς καμία έγκριση του λαού. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες που προσπαθούν να κρύψουν το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Πάντως είναι και αντιστρόφως σοβαρό θέμα, εφόσον τώρα η κυβέρνηση διά του Παπανδρέου και του Ραγκούση βγαίνουν και λένε αυτά που λένε γιατί το 50% του λαού επέλεξε να μην τους καταψηφίσουν. Εφόσον δηλαδή δεν ενδιαφέρθηκαν να στείλουν ένα μήνυμα που μπορούσαν, ήταν οι βολικότεροι αμέτοχοι για την εξουσία, δίνοντάς της εν λευκώ άδεια να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Με άλλα λόγια ένα 40% περίπου αποφάσισε για το μέλλον όλων μας. Οι άλλοι είπαν "Ξεπουλήστε την Ελλάδα, δεν μας ενδιαφέρει, κάντε ότι θέλετε".

Δευτερευόντως, σημαντικό συμπέρασμα είναι το χαστούκι που τρώει η Αριστερά πέραν του ΚΚΕ. Καταποντίστηκε παντού. Στην Αθήνα πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν τον Αμυρά, έναν άχρωμο οικο-ότινάναι πασόκο, φτάνοντας την Πορτάλιου σε ίδιο επίπεδο με τη Χρυσή Αυγή. Ψαριανός και Αλαβάνος συγκεντρώνουν 5% ΜΑΖΙ! Πανελλαδικά οι ψήφοι που εισέπραξαν είναι μία κλωτσιά στα οπίσθια. Και εκεί που θα έτρωγαν μεγαλύτερη κλωτσιά, στήριξαν ΠΑΣΟΚ για να μην εξαφανιστούν.

Τέλος βγαίνει και ένα συμπέρασμα όσον αφορά τον εθνικιστικό χώρο. Η Χρυσή Αυγή πήρε πολύ μεγάλο αριθμό ψήφων παντού όπου κατέβηκε -κυρίως στην Αθήνα- χωρίς να έχει καμία τηλεοπτική προβολή και με ασπρόμαυρα φυλλάδια και εφημερίδες. Επίσης χωρίς να έχει να χρησιμοποιήσει προβεβλημένα πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αξιόλογη εθνικιστική βάση πλέον στην κοινωνία και μάλιστα αποφασισμένη και ξεκαθαρισμένη ως προς την πρόθεσή της. Στην Αθήνα Η Ελληνική Αυγή έλαβε υψηλά ποσοστά ειδικά στις "λαϊκές" περιοχές εν αντιθέσει με την Αριστερά που έλαβε σε άλλες περιοχές. Και αυτό λέει πολλά. Επίσης σε επίπεδο περιφέρειας ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε ένα 6,5%. Δηλαδή με πάρα πολύ μεγαλύτερη προβολή, χρήματα και κομματική υποστήριξη, κινήθηκε στα ίδια ποσοστά, αναλογικά πάντα. Εδώ πρέπει να ξανασκεφτούν κάποιοι την πολιτική συνέπεια και τον αγώνα αντί των εκλογικών μαγειρεμάτων όπου φυσάει ο άνεμος...

http://www.antistasi.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.