Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα. Ο καλλιτέχνης που εμπνέει τον Ρώσικο εθνικισμό.


Το ασυνήθιστο ταλέντο, ο πλούσιος πνευματικός κόσμος και η σκληρή εκπαίδευση επέτρεψαν στον Κωνσταντίν Βασίλιεβ (1942-1976) να αφήσει το δικό του ασυνήθιστο και ασύγκριτο ίχνος στη ρώσικη τέχνη της ζωγραφικής.

Τα πολυάριθμα έργα του ( η συλλογή του αριθμεί πέραν των 400 ολοκληρωμένων και μη έργων) είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Έχουν το δικό τους ανεπανάληπτο χαρακτήρα.

Έχουν ποίηση και ιδέα, έχουν συμβολισμό και προσωπική οπτική γωνιά στον γύρω κόσμο. Συναρπάζουν το μυαλό και την καρδιά. Αλλά κυρίως ξεχειλίζουν από ενεργητικότητα, δηλ. από το βασικό συστατικό της κάθε τέχνης, και παίζουν με τις χορδές της ψυχής του κάθε ρώσου.Η μάχη του Ντομπρίνια με τον δράκοΗ Βαλκίρια και ο νεκρός Πολεμιστής
Η θάλασσαΟ αετός του Βορρά
Ο Πολεμιστής

Σημ. Ο Κ.Βασίλιεβ πέθανε υπό περίεργες και μυστηριώδες συνθήκες σε ηλικία μόλις 34 χρονών. Μέχρι σήμερα, από το 1976, δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες....
Δείτε εδώ το άλμπουμ με τα έργα του καλλιτέχνη: http://www.velesova-sloboda.org/album/konstantin-vasilyev.htmlΔείτε και αυτό: «Βίντεο: Κωνσταντίν Βασίλιεβ. Παράδειγμα Αληθινής Τέχνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.