Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μεσαίωνας και καταναγκαστική εργασία


Ο προϋπολογισμός του 2012 που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της πορτογαλικής κυβέρνησης, περιλαμβάνει την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, δηλαδή των επιδομάτων αδείας και εορτών. Ο Πορτογάλος πολιτικός αιτιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησής τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου η χώρα να βγει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι πλέον, είναι ότι για την Ε.Ε. μόλις ξεκινά μία μακρά περίοδος σκληρού καπιταλιστικού μεσαίωνα που οι λαοί της δεν θα έχουν ξαναζήσει. Η εκ περιτροπής εργασία που θα επιβληθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, θα γίνει σταδιακά εκβιαστική - καταναγκαστική εργασία χωρίς αμοιβή, όπως επί της αλήστου μνήμης Σοβιετικής Ένωσης. Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, στην Αθήνα μας έριξε προ ημερών την πρώτη απειλή: "Όταν μία επιχείρηση κινδυνεύει, ο επιχειρηματίας πρέπει να πηγαίνει νωρίτερα για δουλειά το πρωί και να φεύγει αργότερα." Αυτό μεταφράζεται σε μεσαιωνική σκλαβιά για τους λαούς των κρατών - αποικιών, κατάργηση κάθε συνταγματικού δικαιώματος και διασφάλιση κερδών για τους ισχυρούς τραπεζικούς κολοσσούς της Ευρώπης με κάθε τρόπο.
Και όμως... αντίθετα με αυτό που θέλουν να πιστεύουμε οι κυβερνήσεις - μαριονέτες και η δημοσιογραφική προπαγάνδα, αυτή η Ευρώπη δεν είναι μονόδρομος! Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι για εμάς βασική προτεραιότητα αυτάρκειας, ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας. Αυτό για να γίνει απαιτείται πολιτική εθνικιστικού κοινωνικού προσανατολισμού και όχι πολιτική που να στοχεύει στην εξυπηρέτηση των "αγορών" και της αποικιοκρατικής καπιταλιστικής Ε.Ε. Εφόσον μία χώρα διαθέτει καλλιεργήσιμη γη, κτηνοτροφία, ορυκτό πλούτο, θάλασσα και ανθρώπινο κεφάλαιο, τότε μπορεί να ξεφύγει από το χρέος ακόμη και χωρίς διαγραφή! Ακόμη και αν αρχικά χρησιμοποιήσει πληθωρικό νόμισμα, όπως η Γερμανία προπολεμικά. Η χώρα μας διαθέτει παραγωγική βάση που σήμερα εξαναγκάζεται στην αδράνεια από μία κυβέρνηση κατοχής που εκτελεί τυφλά εντολές. Η εθνικοποίηση τραπεζών και η στροφή στην εγχώρια παραγωγική βάση μπορούν να ισχυροποιήσουν τις χώρες της Ευρώπης με προοπτική και μέλλον για όλους και όχι για λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.