Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η Ευρώπη ξυπνά. Η Ελλάδα;

Το ιδεολογικό κενό που άφησε πίσω της η κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώς, στη Ρωσία, τονίζεται από τα διεθνή ΜΜΕ ώστε να δοθεί έμφαση στην άνθιση των εθνικιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με το δημοφιλές αμερικάνικο περιοδικό ‘’THE NEW YORKER’’, το εθνικιστικό κίνημα έχει τέτοια ανάπτυξη που η κυβέρνηση επιθυμεί την ήπια αντιμετώπιση τους και αδυνατεί να τους ελέγξει, αν και η FSB (μυστικές υπηρεσίες) έχουν διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στους εθνικιστές. Χαρακτηριστικό της ανόδου του κινήματος είναι και η συμμετοχή χιλιάδων νέων κοριτσιών και ανηλίκων.


Ωστόσο πλέον σε διπλωματικό και διεθνές πολιτικό επίπεδο, έχουν μεταφερθεί οι εθνοφυλετικές συγκρούσεις της Ρωσίας. Στην Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Άγκυρα καθώς και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, έγιναν διαδηλώσεις ενάντια στην εθνικιστική έξαρση της Ρωσίας και υπέρ των δικαιωμάτων των Καυκασίων και Τουρκοφώνων της χώρας. Στα σύνορα της Ρωσίας με τις Καυκάσιες περιοχές, 9 νεκροί Καυκάσιοι και ένας Ρώσος στρατιώτης συνθέτουν το σκηνικό της έντασης. Η Δούμα, δια του εκπροσώπου της Boris gryzlov, έκανε λόγο για κοινούς εγκληματίες και από τις δύο πλευρές, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα εθνικιστικά κόμματα να λάβουν τον λόγο.
Τέλος να σημειωθεί, πως ο διεθνούς φήμης διευθυντής του MOSCOW UNIVERSITY OF SOCIOLOGY of EDUCATIONS, Vladimir Sobkin, δήλωσε πως η πολιτική άνοδος των εθνικιστών είναι βέβαιη από την στιγμή που οι γηγενείς μετατρέπονται σε μειονότητα.

Η Ευρώπη ξυπνά. Η Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.