Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στην περίπτωση του φυλακισμένου Ισπανού εκδότη Varela, η Βαυαρία θυμήθηκε την πνευματική της κληρονομιά!!!


Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, η ισπανική αστυνομία μετέφερε τον φυλακισμένο εκδότη και βιβλιοπώλη Pedro Varela, (βλέπε εδώ) από την φυλακή στο βιβλιοπωλείο του Libreria Europa, στην Βαρκελώνη. Ο λόγος για την μεταφορά αυτή ήταν ότι ο Varela έπρεπε, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, να είναι παρών σε κατάσχεση που έγινε όλων των αντιτύπων του γνωστού βιβλίου του Hitler « ο Αγών μου», που είχε στο βιβλιοπωλείο του. Το βιβλίο αυτό δεν θεωρείται απαγορευμένο στην Ισπανία (παρόλα αυτά, πάντως, είναι ένα από τα βιβλία, για τα οποία φυλακίστηκε ο Varela, επειδή τα πουλούσε). Η κατάσχεση έγινε, κατόπιν καταγγελίας από το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας , ότι αυτό έχει τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου βιβλίου και η έκδοση και πώληση από τον Varela είχε γίνει, χωρίς να ζητηθούν τα δικαιώματα από την Βαυαρία!!! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια καταγγελία!


Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, σε πολλές εκδόσεις, σε πάρα πολλές χώρες στον κόσμο, χωρίς να τεθεί ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας, χωρίς δηλαδή να ζητηθούν από την Βαυαρία τα δικαιώματα και χωρίς να υπάρχει κάποια σχετική απαίτηση από το γερμανικό αυτό κρατίδιο. Στην Ισπανία, ειδικά, κυκλοφορεί από το 1937, χωρίς δικαιώματα! Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, η Γερμανία μετά τον πόλεμο προσπαθεί να αποποιηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον Αδόλφο Χίτλερ. Ουδείς, λοιπόν, περίμενε ότι, αίφνης , το γερμανικό αυτό κρατίδιο θα εμφανιζόταν ως «πνευματικός κληρονόμος» του Χίτλερ! (ως το 2015 πάντως). Στην περίπτωση του φυλακισμένου Ισπανού εκδότη Varela, η Βαυαρία θυμήθηκε την πνευματική της κληρονομιά!!!
Η ισπανική αστυνομία, πάντως, άδραξε την ευκαιρία και κατέσχεσε και τους υπολογιστές του Varela, στους οποίους είναι αποθηκευμένα τα πάντα, σχετικά με την επιχείρησή του.
Είναι φανερό ότι οι σύγχρονοι ιεροεξεταστές επιδιώκουν, όχι μόνο τον περιορισμό και την τιμωρία, αλλά την πλήρη εξόντωση του θαρραλέου Pedro Varela.

thulebooks.gr

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.