Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ" ΔΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στους Ελληνες Εβραίους που επέζησαν του Ολοκαυτώματος προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η... άλλοτε ζωντανή κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων διώχτηκε και εκτοπίστηκε από τις ναζιστικές δυνάμεις την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τους περίπου 53.000 Ελληνοεβραίους που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της δεκαετίας του '40, περισσότεροι από 46.000 χιλιάδες εξ αυτών βρέθηκαν το 1943 στο Αουσβιτς, όπου είχαν τραγική κατάληξη. Μόλις 1.950 άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Πολλοί από τους επιζήσαντες, έχοντας χάσει τα πάντα, μετανάστευσαν τελικώς στο Ισραήλ. "Δυστυχώς", αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, "η Ελληνική Πολιτεία μετά από τη δίνη του εμφυλίου μέχρι και σήμερα δεν έλαβε την οποιαδήποτε μέριμνα για τον αποδημήσαντα αυτόν πληθυσμό".
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα παρέχεται η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους πολίτες του Ισραήλ έχουν γεννηθεί μέχρι την 9η Μαΐου 1945 και κατείχαν στο παρελθόν από τη γέννησή τους την ελληνική ιθαγένεια. Οσοι αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια μπορούν να αιτηθούν την πολιτογράφησή τους ως Ελληνες

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/08/blog-post_3801.html#ixzz1TrtZ8UqG


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.