Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Βοτανισμός


Ο Wotanism ή W.O.T.A.N στα Ελληνικά ''βοτανισμός'', είναι το τελετουργικό και θρησκευτικό σύστημα το οποίο ανέπτυξε ο David Lane (πέθανε το 2007).Ένας είδος φυλετικού θρησκευτικού συστήματος. Ο όρος WOTANISM είναι διαφορετικός από τον νεο-παγανιστικό όρο Odinism. Η ονομασία του αρχαίου Θεού Odin ήταν Wotan σε όλες τις χώρες πέραν των σκανδιναβικών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την ονομασία Odin. Ο David Lane στην προσπάθεια του εντός των φυλακών, να αναπτύξει ένα φυλετικό θρησκευτικό σύστημα, χρησιμοποίησε την ονομασία ''βόταν'' θεωρώντας πως ανταποκρίνεται σε μεγαλύτερο αριθμό Ευρωπαϊκών λαών (που πριν τον χριστιανισμό λάτρευαν τον Όντιν/Βόταν).Παράλληλα επιθυμούσε μια διαφοροποίηση από τα νεο-παγανιστικά ''οντινιστικά'' συστήματα, τα οποία χλεύαζε και αποκαλούσε ερασιτεχνικά και παιδιακίστικα, ενώ στην δημιουργία του συστήματος του είχε και επιρροές από το κείμενο Essay on Votan του Carl Gustav Jung. Τέλος η πλήρης ονομασία της θρησκείας W.O.T.A.N, συνθέτει και το ακρώνυμο της φράσης WILL OF THE ARYAN NATION.

Πρόκειται για ένα φυλετικό θρησκευτικό σύστημα, βασιζόμενο στον δυισμό κατά το οποίο οι Θεοί προσεγγίζονται ως αρχέτυπα όπως τα όρισε ο Carl Jung. Θεωρεί ως μοναδικό ιερό βιβλίο το Havamal, μια συλλογή ποιημάτων των βικινγκ, προς τιμή του Όντιν. Ο Lane το ανέπτυξε το 1995 σε συνεργασία με την γυναίκα του Katja Lane και τον Ron Mac Van, φίλο τους και πρώην μέλος της World church of the Creator,της εκκλησίας των λευκών εθνικιστών και εθνικοσοσιαλιστών, διαδίδοντας το εντός των φυλακών. Σκοπός του Βοτανισμού είναι η δημιουργία ενός δυνατό δεσμού ανάμεσα στα μέλη, μιας υπερβολικής προβολής του σεξ, με στόχο κυρίως την ανάδειξη του προβλήματος της υπογεννητικότητας στους λευκούς, η εξοικείωση με την έννοια του πολέμου και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά απόλυτα υποταγμένα στους νόμους της φύσης. Σύμφωνα με τις αμερικάνικες αρχές πάνω από 5000 κρατούμενοι ασπάστηκαν τις δοξασίες του W.O.T.A.N, ενώ το 90% είναι εθνικιστές και το 10% είτε δεν έχουν εθνικιστικό παρελθόν, είτε είναι φιλικά προσκείμενοι.Παράλληλα αποφυλακισμένοι εθνικιστές διέδωσαν και προώθησαν το σύστημα και εκτός φυλακών. Ακόμα και μέλη του National Alliance και του A3P, έχουν ασπαστεί τον Βοτανισμό.Επίσης σημαντικό είναι πως το παγανιστικό αυτό σύστημα του Lane δεν ήρθε σε κόντρα με τους χριστιανούς εθνικιστές εντός και εκτός φυλακών, τα δυνατά και ιδιαίτερα προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του Lane, διατήρησαν την ενότητα ανάμεσα στους εθνικιστές. Οι φυλακισμένοι εθνικιστές, διεκδίκησαν μέσω του συστήματος αυτού διάφορα δικαιώματα, όπως το να φέρουν στον λαιμό και τους καρπούς τους παγανιστικά σύμβολα, να θρησκεύονται όλοι μαζί, να έχουν πρόσβαση στα ''ιερά'' τους βιβλία, να κάνουν ακόμα και τελετές.Παράλληλα συνέγραψαν κείμενα διδασκαλίας του Βοτανισμού, οδηγίες επιβίωσης εντός των φυλακών, τρόπους κωδικοποίησης μέσω γραφής και ρουνικών συμβόλων , οδηγίες επιβίωσης σε περίπτωση απαγόρευσης κάθε πατριωτικής φωνής και άποψης, όπως το KD REBEL του ίδιου του Lane όπου υπερασπίζεται την πολυγαμία ως μέσο διάσωσης της φυλής και διάφορα άλλα,εκφράζοντας το επιθετικό πνεύμα τόσο του παγανισμού όσο και του εθνικοσοσιαλισμού. Έδωσε επίσης ένα διέξοδο στην βαρετή καθημερινότητα των κρατουμένων, ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερο βάρος στον φυλετικό πόλεμο εντός των φυλακών, εξήρε την βιαιοπραγία εναντίων των αντιπάλων και βοήθησε τους εθνικιστές να μείνουν ενωμένοι πιέζοντας τους να γυμνάζονται και διαβάζουν διαρκώς. Παράλληλα εντός των φυλακών, δημιουργήθηκαν έριδες ανάμεσα στους πιστούς στο σύστημα W.O.TA.N και τους νεο-παγανιστές οντινιστές και πιστούς στο Asatru, ένα παρόμοιο θρησκευτικό σύστημα όμως μη-φυλετικό. Ωστόσο επικρατεί ακόμα και σήμερα ένα πνεύμα ανοχής ανάμεσα σε Βοτανιστές και Οντινιστές. Παράλληλα αρκετοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν ασπαστεί τον Οντινισμό, κάτι που δίνει στους Βοτανιστές την ικανότητα προσέγγισης των φρουρών, υπό την έννοια της ανοχής σε θρησκευτικές τελετές, κείμενα κλπ.

Αν και ο Όντιν είναι η κύρια θεότητα του βοτανισμού, όλοι οι αρχαίοι Θεοί της Ευρώπης δοξάζονται από τους πιστούς του W.O.T.A.N. Ο Mac Van κάνει ιδιαίτερη μνεία στους Έλληνες θεούς( ειδικά Ζεύς και Απόλλων) και ημίθεους (πχ Ηρακλής), ενώ μέσω του Βοτανισμού έγινε σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό γνωστή η αρχαία Ελληνική διδασκαλία εντός των αμερικανών φυλακισμένων εθνικιστών.

http://allfatherwotan.org/

http://www.vinlandfolkresistance.com...Van_WOTAN.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.