Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Μνήμη Θερμοπυλών, Κυριακή 7 Αυγούστου 2011Banner 2011Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2011 και ώρα 10.00 π.μ., στο μνημείο του Λεωνίδου, στις Θερμοπύλες θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση για την απόδοση τιμής προς τους πεσόντες ήρωες της μάχης των Θερμοπυλών. Προσκαλούνται όλοι.

Επίσης οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό το γεγονός, ας επικοινωνήσει με το email: info@thermopyles.org Όλες οι ιδέες και οι προτάσεις είναι χρήσιμες. Θα τιμήσουμε την μνήμη των Θερμοπυλών με λιτότητα, σοβαρότητα και με το πνεύμα που αρμόζει, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο των πανελλήνιων Αμφικτιονιών, καθώς και το μουσείο Θερμοπυλών όπου και θα μιλήσουμε για τα ιστορικά γεγονότα.

Η "Επιτροπή Μνήμης Θερμοπυλών" αποτελεί μία ανοικτή συλλογικότητα με έδρα την πόλη της Λαμίας, με στόχο αφ’ ενός την ανάδειξη της ιδεολογικής παρακαταθήκης που απορρέει από την μνημειώδη μάχη και αφετέρου την διοργάνωση μίας ετήσιας συνάντησης με την σοβαρότητα και με το ήθος που αρμόζει στον ιερό χώρο και το γεγονός, χωρίς φεστιβαλική νοοτροπία. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ιδεολογικό σημείο αναφοράς ο τόπος και το μνημείο της μάχης των Θερμοπυλών καθώς και η ετήσια εκδήλωση μνήμης και τιμής.

Επιτροπή Μνήμης Θερμοπυλών | info@thermopyles.org | www.thermopyles.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.