Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πρώτο κόμμα στην Αυστρία οι Εθνικιστές!

http://www.antistasi.info/forum/attachment.php?attachmentid=1339&d=1306138501

Σε όλη την Ευρώπη, οι λαοί γυρνούν την πλάτη στην Αριστερά και στον διεθνισμό και αναδεικνύουν τις πολιτικές δυνάμεις των αξιών έθνους και της πατρίδας. Στο σύνολό τους φαίνεται ότι τα παραδοσιακά κόμματα, Δεξιά και Αριστερά, που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή και στην λαθρομετανάστευση, τελειώνουν και όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στον εθνικισμό. Μετά τη Γαλλία, έρχεται η Αυστρία στο ντόμινο των εξελίξεων, όπου σε τελευταία δημοσκόπηση, το κόμμα του χαρισματικού Χ.Κ.Στράχε έρχεται για πρώτη φορά πρώτο σε προτίμηση. Η εφημερίδα Καθημερινή γράφει χαρακτηριστικά, έχοντας κάθε λόγο να ανησυχεί:

"Η Ακροδεξιά αναδεικνύεται για πρώτη φορά πρώτο κόμμα σε δημοσκόπηση.
Δυόμισι και πλέον χρόνια μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2008, και για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοσκοπικών ερευνών, η αυστριακή Ακροδεξιά εμφανίζεται σε σημερινή αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση ότι θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα εάν οι εκλογές διεξάγονταν αυτήν την Κυριακή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ακροδεξιό και εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FP?) του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε --της σκληρότερης έκδοσης του πρώην αρχηγού τους, εκλιπόντα Γιεργκ Χάιντερ--, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, θα συγκέντρωνε ποσοστό 29%, έναντι 17,5% στις προηγούμενες εκλογές, και θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα.
Στη δεύτερη θέση της δημοσκόπησης βρίσκεται ο νικητής των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, με ποσοστό 28%, έναντι 29,3% του εκλογικού του αποτελέσματος, ενώ μειωμένο κατά τρεις μονάδες, στο 23% (26% στις εκλογές) είναι το ποσοστό του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο στο σημερινό συνέδριό του εξέλεξε ως νέο αρχηγό του τον αντικαγκελάριο και υπουργό Εξωτερικών, τον 52χρονο Μίχαελ Σπίντελεγκερ."

http://www.antistasi.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.