Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στηρίξτε τις πολύτεκνες οικογένειες

Στηρίζουμε με τρόφιμα
τις Πολύτεκνες Οικογένειες

http://www.elora.gr/portal/images/stories/2008_05/theofilos.jpg


Ο "Θεόφιλος" καθημερινά στέλνει σε πολύτεκνες οικογένειες τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες για μωρά, παιδικές τροφές κ.λπ. Ο Θεόφιλος παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, δίνοντας λύσεις και ανακούφιση σε εκατοντάδες συνάνθρωπους μας. Ο οργανισμός μας φροντίζει τα τρόφιμα και τα ρούχα σας να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, σε πολύτεκνες οικογένειες των ορεινών, παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών της πατρίδας μας. Ελάτε όλοι μαζί να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες απόρων συμπολιτών μας.

Τι φέρνω;
Οι ανάγκες σε τρόφιμα: Λάδι, Όσπρια, Μακαρόνια, Ρύζι, Γάλα, Ζάχαρη, Αλάτι,Καφές,Φακές
Είδη προσωπικής υγιεινής: Σαμπουάν, Αφρόλουτρο, Χαρτί Υγείας, Χαρτοπετσέτες

Που να το φέρω;
Στα κεντρικά γραφεία μας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στην οδό Παπαφλέσσα 9 στο Γαλάτσι στην Αθήνα.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-16:00 & Σάββατο 10:00-14:00
Τηλέφωνο: 210-8819397 210-210 8828036
_________________________________________________________________

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Σε πείσμα των εποχών διάβρωσης και γενικευμένης αδιαφορίας που βιώνουμε, όπου ο καταναλωτισμός και η ευζωία αποτελούν τις υπέρτατες αξίες των αλλοτριωμένων και «προοδευτικών» αστών (κυρίως), κάποιοι σε πείσμα των καιρών πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Στον ΘΕΟΦΙΛΟ, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, κάποιοι άνθρωποι δίνουν σε καθημερινή βάση μια σκληρή μάχη για να βοηθήσουν όσους φέρνουν στον κόσμο πολλά παιδικά χαμόγελα, θέτοντας τα θεμέλια για το μέλλον του τόπου και του Έθνους. Εμείς θεωρήσαμε στοιχειώδη μας υποχρέωση να παρουσιάσουμε το πολυσχιδές έργο της μη κυβερνητικής αυτής οργάνωσης, που έχει επισημανθεί εξάλλου από κορυφαίους παράγοντες του τόπου.

Υπάρχει σήμερα ενδιαφέρον από την κοινωνία για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας;
Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός ΘΕΟΦΙΛΟΣ λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και βασικός σκοπός μας είναι η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού ως προς τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών. Ευτυχώς βλέπουμε όλο και περισσότεροι Έλληνες να ευαισθητοποιούνται και να αναγνωρίζουν την επιτακτική ανάγκη στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών ως κύριο μέτρο αντιμετώπισης του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν σήμερα παιδιά; Τι είναι αυτό που ωθεί κάποιους να στερηθούν συνειδητά το παιδικό χαμόγελο;
Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και η δυσκολία των νέων να ενταχθούν στον εργασιακό χώρο έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση του γάμου και της τεκνοποίησης. Η συνειδητή στέρηση του παιδικού χαμόγελου είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να εξαλείψουμε από την αντίληψη των νέων και απαιτεί κοινό αγώνα του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών.

Είμαστε μια κοινωνία που γηράσκει. Τι κίνητρα πρέπει να δοθούν από την Πολιτεία, ώστε να αντιστραφεί αυτή η τάση σε βάθος χρόνου;
Η Πολιτεία με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όπως εταιρείες, μη κυβερνητικοί οργανισμοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς κοινωνικής πρόνοιας οφείλουν να συντονίσουν τις ενέργειές τους προς αυτή τη κατεύθυνση και να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα κίνητρα ώστε να καλυφθούν απόλυτα οι πολύτεκνες οικογένειες ως προς τις βασικές ανάγκες στέγης, διατροφής και εκπαίδευσης των παιδιών.
Οι πολυάριθμες δυστυχώς εκτρώσεις στην Ελλάδα, αποτελούν ένα θλιβερότατο φαινόμενο, το οποίο έχει και ηθική διάσταση. Πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το κακό;
Βασικό μέτρο είναι η στήριξη της μέλλουσας μητέρας, ηθικά και οικονομικά, για να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που θα επιφέρει ο ερχομός του παιδιού της.
Φυσικά η οικογένεια και το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλουν να αναλάβουν τον καίριο συμβουλευτικό ρόλο και την συνεχή ενημέρωση των νέων.


Πώς βοηθά ο «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» τις πολύτεκνες οικογένειες; Ποιες υπηρεσίες προσφέρει;
Ένας σύντομος απολογισμός της δράσης και των προγραμμάτων του Οργανισμού έχει ως εξής:
Κοινωνική Υπηρεσία: η Υπηρεσία λειτουργεί με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των οικογενειών, διασύνδεση εξυπηρετούμενων οικογενειών με φορείς κοινωνικών προγραμμάτων, συνηγορία υπέρ οικογενειών οι οποίες αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια. Η Υπηρεσία απασχολεί έμμισθους και εθελοντές κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και άλλους επιστήμονες για την εγκυρότερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των οικογενειών. Καθημερινά δέχεται πλειάδα τηλεφωνημάτων από όλη την Ελλάδα και εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες στους διάφορους τομείς που καλύπτει.
...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.